logo

Baasjes gezocht !

Opgelet:

  • Ben je echt klaar voor een kat? We willen benadrukken dat je goed moet nadenken over de adoptie van een kat. Een kat is een vriend voor het leven, en als je de kat die je adopteert geen stabiele thuis kunt geven, of niet de nodige financiële middelen hebt, begin er dan aub niet aan! Ga dus niet over één nacht ijs, en informeer je op www.huisdierinfo.be, en ontdek of jij klaar bent voor een kat!
  • Onze te adopteren katten zijn bij vertrek hetzij gecastreerd, hetzij gesteriliseerd. Tevens zijn ze ingeënt, ontwormd en gechipt. Dit betekent dat ook kittens gesteriliseerd zullen worden vóór ze naar hun nieuwe thuis vertrekken.
  • De prijs die voor een kat betaalt, is een onkostenvergoeding voor de castratie of sterilisatie, de (1ste) inenting, de chip en de ontworming.
  • Wens je meer informatie over een te adopteren kat of de adoptieprocedure en -voorwaarden, of wil je ze eens komen bezoeken? Bel dan naar 0477 / 94 08 21, email naar info@hetfelixproject.be of doe een persoonlijk berichtje naar onze Facebookpagina.

    Ga naar onze Facebook pagina  

Adoptie op afstand:
Ben je niet de mogelijkheid om een kat te adopteren, dan kun je kiezen voor adoptie op afstand!
Je kunt peter of meter worden van 1 van de vaste katten of langblijvers.
Je maakt hiervoor iedere maand een bijdrage naar keuze over voor jouw adoptiekat op afstand. Regelmatig sturen we je een update met informatie over het wel en wee van je kat. Verhuist je adoptiekat op afstand alsnog naar een vaste stek, ben je vrij te kiezen voor een andere kat.
Interesse? Stuur dan een berichtje naar ons email-adres (zie hierboven).


Grumpy & Fiona.., 02/2017, week 2

GRUMPY EN FIONA OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE THUIS! DEZE 2 KATTEN VERBLIJVEN NIET IN ONZE OPVANG.
Grumpy is een zwart kortharig katertje van 2011, hij is niet gechipt. Is een heel lieve knappe kerel maar heeft nogal wat schrik en veel tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en mensen, maar eens hij je kent is het een echte knuffelbeer. Grumpy houdt ook van rust dus best niet bij kleine kindjes. (Hier zit een dochter van 2.5 en dat geeft hem enorm veel stress).
Fiona is een zwarte langharige knappe dame. Ze is van 2012, steriel en gechipt. Fiona is een heel lieve vriendelijke en nieuwschierige dame. Een echt fletspoep ook. Totaal het tegenover gestelde van Grumpy. Ik sta er wel op dat ze samen geplaatst worden aangezien ze al jaren samen zitten!
Interesse? Bel 0495 33 98 55. Ze verblijven in ZONHOVEN!

 

Beroemde Genky.., 06/2017, week 3

Hier is hij dan... Heb jij hem ooit gezien in Genk op de fruitmarkt? Ontzettend veel meldingen kregen wij binnen van een kat die op de fruitmarkt in Genk zou rondlopen. Meldingen zoals: "De kat is erg mager en zit dag en nacht buiten." Na het zien van een foto vonden wij dit niet verontrustend, de kat zag er goed uit. We dachten dus ook: "Er zal toch wel een eigenaar zijn van de kat." Maar de meldingen bleven binnenkomen. Dus namen we er toch een kijkje... Verschillende eetbakjes van buurtbewoners stonden uitgezet. Fijn om te zien dat er toch veel mensen zijn die ook inzitten met de zwervers! Echter zagen we onmiddelijk dat hij niet gecastreerd was en besloten we toch om hem te vangen. Slim was hij wel: eten kon hij goed, maar in de vangkooi lopen tot achter vond hij maar verdacht. Toch is het gelukt om hem te vangen. Een moeilijke start in het begin... Wat wil je ook, altijd vrij en nu in de opvang. We wilden hem echter niet terugplaatsen. Ondanks de goede zorgen die hij kreeg van de buurt, verdient hij toch ook een warme mand. Ondertussen laat hij zich al meer zien en kan je hem ook benaderen en aaien. Hem opnemen vind hij nog eng. Met andere katten kan hij goed om.
Wie heeft interesse in deze beroemde Genkenaar die aldus de naam GENKY kreeg?

 

Sookie.., 07/2017, week 2

SOOKIE zoekt een nieuwe thuis (ze woont niet in ons asieltje, wij bemiddelen enkel)
Mijn naam is sookie, ik ben geboren op 1 april 2016. Ik ben een hele lieve aanhankelijke sociale poes en doe zelfs geen spin kwaad. Helaas wilt mijn ouder vriendje niet met me spelen en ben ik niet zo een heel blije kat in dit huisje waar ik nu woon. En aangezien mijn baasjes hebben besloten het oudste beestje te houden, zoek ik dus een leuk nieuw huisje. Ik speel graag en wordt heel graag geaaid. Eens je over mijn rugje gaat, laat ik je niet meer met rust. Ik wil graag andere speelkameraadjes in huis want ik ben echt wel een lieve sociale poes. Ik kan ook heel goed overweg met kindjes, dus die mogen me ook altijd komen aaien.
Enkel bij serieuze interesse bellen naar 0472 667376.

 

Flo & Frenzie.., 08/2017, week 1

FLO & FRENZIE, broer en zus. Nog maar 11 maandjes oud en vinden maar geen thuis... Ze zijn geboren op 1/09/16, en omdat ze zo graag in elkanders gezeldschap vertoeven, willen we ze liefst samen plaatsen. Flo en Frenzie zoeken een thuis waar er geen al te kleine drukke kinderen zijn. Ze verblijven bij een opvanggezin in As. Wie wil deze mooie tweeling een warme thuis geven? Ze verdienen het ook!

 

Mila.., 09/2017, week 4

Deze grote ogen kunnen veel zeggen... Bang van mensen.. wie weet wat ze allemaal heeft meegemaakt, wie zal het ons zeggen? Maar dat neemt niet weg dat ze ook recht heeft op een THUIS. Een asiel is geen THUIS voor een kat, ook al lopen ze hier vrij rond. Ze zijn met teveel, en de schuwere katten krijgen geen kans om tot rust te komen. Durf jij het aan om een kat in huis te halen die bang van je heeft? En je na een tijd trots kan zeggen dat ze zich toch heeft aangepast? Dat jij degene bent die deze katten een kans geeft, ook al duurt het wat langer? Mila is heel sociaal met andere katten en nog maar 1,5 jaar oud

 

Felix.., 09/2017, week 4

Dezelfde ogen als onze Mila, tevens ook uit hetzelfde nest. Bang van mensen.. wie weet wat hij allemaal heeft meegemaakt, wie zal het ons zeggen? Maar dat neemt niet weg dat hij ook recht heeft op een THUIS. Een asiel is geen THUIS voor een kat, ook al lopen ze hier vrij rond. Ze zijn met teveel, schuwere katten krijgen geen kans om tot rust te komen. Durf jij het aan om een kat in huis te halen die bang van je heeft? En je na een tijd trots kan zeggen dat ze zich toch heeft aangepast? Dat jij degene bent die deze katten een kans geeft, ook al duurt het wat langer? Felix is heel sociaal met andere katten en nog maar 1,5 jaar oud.

 

Shane.., 09/2017, week 4

Shane is een 2jarige kater, lief en aanhankelijk van karakter. Ook 1 van de 18 BA katten vanuit Opglabbeek. Hij kan ook goed met andere katten.

 

Emjay.., 01/2018, week 3

Haloha iedereen, mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is EMJAY en ik ben een jonge, gezonde kerel van 1.5 jaar. Mijn grootste troef is mijn zelfstandigheid. Op schoot liggen vind ik maar niets, nog niet... maar naast je liggen voor een paar aaitjes, kan ik wel smaken. Ze zeggen dat ik een beetje dominant ben, maar een kerel moet toch zeggen waar het op staat hé. Ik leer echter snel, en wie weet ontdek jij mijn zachte inborst wel. Ben jij degene die het levensavontuur met mij wil aangaan?

 

Bob.., 02/2018, week 3

Ahhh, wat een lieverds toch, die schatjes van Felix.Ik kwam op Valentijn op de beroemde Facebook! Ik ga er dan ook maar even lekker bij liggen :). Wie kent mij nog? Jaaaaa Inderdaad, dat klopt! Ik ben dè BOB :), Bob met de epilepsie. Hier fluisteren ze in mijn oor dat ik evenveel recht heb op een gouden mandje als al de rest. Dan ga ik die kans ook maar wagen :). Ik zoek een thuis waar vaak iemand thuis is, liefst iemand die dus ook niet werkt. Zodat ik zeker goed in de gaten gehouden kan worden wat betreft de epilepsie. Nu denken jullie misschien: oei, hoge kosten. Helemaal niet, enkel maar een pilletje of 2 dagelijks om mijn epilepsie onder controle te houden . Moest dit financieel echter een probleem vormen, willen die lieve mensen van Felix zelfs mijn pilletjes betalen. Als ik maar een goede thuis heb! Schatjes zijn het toch, hé?
Bob is een ongelooflijke lieve knuffelbeer, die onmiddelijk in je hart kruipt zodra je hem ziet. Hij is zachtaardig, komt graag knuffelen en slaat al eens graag een babbeltje met je.
Denk jij een goede zorgmama of -papa voor Bob te zijn? Aarzel niet en kom hem snel bezoeken. Zijn kattenmama hier in de opvang zal je alvast de nodige en juiste info geven over Bob's epilepsie.
Tot snel, Schootliggerpoot Bob,

   

Giya.., 03/2018, week 2

Een tijdje geleden kwam een spoedmelding binnen van een gewonde kat. Alle hens aan dek dus en het dier werd meteen opgehaald. Ze miste twee tenen aan haar linker voorpoot. Had ze in een klem gezeten? Was ze een verkeersslachtoffer? Zou er toch kwaad opzet in het spel zijn?... Niets van dit alles, bleek later. Rontgenfoto's wezen uit dat ze een aangeboren afwijking heeft, en ze heeft daar helemaal geen last van.
In onze opvang is GIYA vrij sociaal naar andere katten toe en zelfs wat speels. Alleen is ze heel erg voorzichtig naar mensen toe. Maar met genoeg tijd en geduld zou dit zomaar eens kunnen veranderen. Wie o wie heeft een plaatsje in zijn huis en hart voor deze lieve meid? Giya ziet jullie graag tegemoet!

   

Pacha.., 03/2018, week 2

Als jonge, ongecastreerde kerel kwam Pacha in de opvang, met 3 gruwelijk gekwetste pootjes. Wat er juist gebeurd is, weten we niet, maar wel dat het ernstig was. Verschillende opnames bij de dierenarts volgden, en Pacha liet zich dat allemaal welgevallen, al deed het verschrikkelijk veel pijn. Ook hebben we hem gelijk laten castreren. Nu is alles mooi genezen en kan Pacha op zoek naar een mandje van zich zelf.
Als jij houdt van knuffelen, knuffelen en... knuffelen, kan hij vast je maatje worden!
Knuffeltje van Pacha,

   

Cupido.., 03/2018, week 2

Als melding voor een zwerfkat kwam ik binnen in het asiel. En zeg nu zelf, een don juan met mijn looks... Ze kwamen er hier al heel snel achter dat ik best een lieve kerel met een klein hartje ben. Ik heb wel mijn kroonjuwelen moeten inleveren, maar je moet iets over hebben voor dat éne gouden mandje, hé. Ik kan best opschieten met soortgenoten, en zelfs de hond hier in de opvang mag ik best. Mensen zijn ook wel oké, maar ik kijk toch liever eerst de kat uit de boom, begrijp je.
Denk jij met mij een klik te kunnen maken, en zien we mekaar dan snel?
High five van Cupido,