logo

"Baasje" gezocht !

Opgelet:

 • Ben je echt klaar voor een kat? We willen benadrukken dat je goed moet nadenken over de adoptie van een kat. Een kat is een vriend voor het leven, en als je de kat die je adopteert geen stabiele en katvriendelijke thuis kunt geven, of niet de nodige financiële middelen hebt, begin er dan aub niet aan! Ga dus niet over één nacht ijs, en informeer je ook op www.huisdierinfo.be, en ontdek of jij klaar bent voor een kat!
  Een goede raad voor een gelukkige kat: Lees het boek "I love happy cats" van Anneleen Bru. Voor wie al een kat of meerdere katten heeft, er eentje in huis wil halen of er nog een kat bij wil nemen, is dit verplichte literatuur...
  www.ilovehappycats.be
  www.felinova.be

    


 • Onze te adopteren katten zijn bij vertrek hetzij gecastreerd, hetzij gesteriliseerd. Tevens zijn ze ingeënt, ontwormd en gechipt. Dit betekent dat ook kittens gesteriliseerd zullen worden vóór ze naar hun nieuwe thuis vertrekken.
 • De prijs die voor een kat betaalt, is een onkostenvergoeding voor de castratie of sterilisatie, de (1ste) inenting, de chip en de ontworming.
 • Wens je meer informatie over een te adopteren kat of de adoptieprocedure en -voorwaarden, of wil je ze eens komen bezoeken? Bel dan naar 0477 / 94 08 21, email naar info@hetfelixproject.be of doe een persoonlijk berichtje naar onze Facebookpagina.

  Ga naar onze Facebook pagina  

Adoptie op afstand:
Ben je niet de mogelijkheid om een kat te adopteren, dan kun je kiezen voor adoptie op afstand!
Je kunt peter of meter worden van 1 van de vaste katten of langblijvers.
Je maakt hiervoor iedere maand een bijdrage naar keuze over voor jouw adoptiekat op afstand. Regelmatig sturen we je een update met informatie over het wel en wee van je kat. Verhuist je adoptiekat op afstand alsnog naar een vaste stek, ben je vrij te kiezen voor een andere kat.
Interesse? Stuur dan een berichtje naar ons email-adres (zie hierboven).


Beroemde Genky.., 06/2017, week 3, ZIE OOK VERDER OP DEZE PAGINA VOOR DEZE KAT...

Hier is hij dan... Heb jij hem ooit gezien in Genk op de fruitmarkt? Ontzettend veel meldingen kregen wij binnen van een kat die op de fruitmarkt in Genk zou rondlopen. Meldingen zoals: "De kat is erg mager en zit dag en nacht buiten." Na het zien van een foto vonden wij dit niet verontrustend, de kat zag er goed uit. We dachten dus ook: "Er zal toch wel een eigenaar zijn van de kat." Maar de meldingen bleven binnenkomen. Dus namen we er toch een kijkje... Verschillende eetbakjes van buurtbewoners stonden uitgezet. Fijn om te zien dat er toch veel mensen zijn die ook inzitten met de zwervers! Echter zagen we onmiddelijk dat hij niet gecastreerd was en besloten we toch om hem te vangen. Slim was hij wel: eten kon hij goed, maar in de vangkooi lopen tot achter vond hij maar verdacht. Toch is het gelukt om hem te vangen. Een moeilijke start in het begin... Wat wil je ook, altijd vrij en nu in de opvang. We wilden hem echter niet terugplaatsen. Ondanks de goede zorgen die hij kreeg van de buurt, verdient hij toch ook een warme mand. Ondertussen laat hij zich al meer zien en kan je hem ook benaderen en aaien. Hem opnemen vind hij nog eng. Met andere katten kan hij goed om.
Wie heeft interesse in deze beroemde Genkenaar die aldus de naam GENKY kreeg?

 

Felix.., 09/2017, week 4, ZIE OOK VERDER OP DEZE PAGINA VOOR DEZE KAT...

Dezelfde ogen als onze Mila, tevens ook uit hetzelfde nest. Bang van mensen.. wie weet wat hij allemaal heeft meegemaakt, wie zal het ons zeggen? Maar dat neemt niet weg dat hij ook recht heeft op een THUIS. Een asiel is geen THUIS voor een kat, ook al lopen ze hier vrij rond. Ze zijn met teveel, schuwere katten krijgen geen kans om tot rust te komen. Durf jij het aan om een kat in huis te halen die bang van je heeft? En je na een tijd trots kan zeggen dat ze zich toch heeft aangepast? Dat jij degene bent die deze katten een kans geeft, ook al duurt het wat langer? Felix is heel sociaal met andere katten en nog maar 1,5 jaar oud.

 

Emjay.., 01/2018, week 3

Haloha iedereen, mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is EMJAY en ik ben een jonge, gezonde kerel van 1.5 jaar. Mijn grootste troef is mijn zelfstandigheid. Op schoot liggen vind ik maar niets, nog niet... maar naast je liggen voor een paar aaitjes, kan ik wel smaken. Ze zeggen dat ik een beetje dominant ben, maar een kerel moet toch zeggen waar het op staat hé. Ik leer echter snel, en wie weet ontdek jij mijn zachte inborst wel. Ben jij degene die het levensavontuur met mij wil aangaan?

 

Bob.., 02/2018, week 3

Ahhh, wat een lieverds toch, die schatjes van Felix.Ik kwam op Valentijn op de beroemde Facebook! Ik ga er dan ook maar even lekker bij liggen :). Wie kent mij nog? Jaaaaa Inderdaad, dat klopt! Ik ben dè BOB :), Bob met de epilepsie. Hier fluisteren ze in mijn oor dat ik evenveel recht heb op een gouden mandje als al de rest. Dan ga ik die kans ook maar wagen :). Ik zoek een thuis waar vaak iemand thuis is, liefst iemand die dus ook niet werkt. Zodat ik zeker goed in de gaten gehouden kan worden wat betreft de epilepsie. Nu denken jullie misschien: oei, hoge kosten. Helemaal niet, enkel maar een pilletje of 2 dagelijks om mijn epilepsie onder controle te houden . Moest dit financieel echter een probleem vormen, willen die lieve mensen van Felix zelfs mijn pilletjes betalen. Als ik maar een goede thuis heb! Schatjes zijn het toch, hé?
Bob is een ongelooflijke lieve knuffelbeer, die onmiddelijk in je hart kruipt zodra je hem ziet. Hij is zachtaardig, komt graag knuffelen en slaat al eens graag een babbeltje met je.
Denk jij een goede zorgmama of -papa voor Bob te zijn? Aarzel niet en kom hem snel bezoeken. Zijn kattenmama hier in de opvang zal je alvast de nodige en juiste info geven over Bob's epilepsie.
Tot snel, Schootliggerpoot Bob,

   

Sheena.., 11/2018, week 3

SHEENA werd gevangen als zwerfdier en mocht niet meer terug naar haar vertrouwde plekje... omdat ze te sociaal was. De man die haar voerde stelde voor om haar dan maar te euthanaseren, want ze liep constant voor zijn voeten. Niet gewenst omdat je sociaal bent... begrijp het maar eens! Sheena zoekt nu dan ook een plekje waar ze haar genegenheid wel mag laten zien en waar ze wel welkom is. Omdat ze steeds weggejaagd werd, is ze nog een beetje bang van benen en voeten, maar met wat geduld verdwijnt dat zeker en vast.
Wil jij diegene zijn die Sheena het geloof in de mens terug geeft?

   

Nestor & Boris.., 06/2019, week 4

NESTOR en BORIS, 2 schattige stoere broers van 6 maand oud op zoek naar hun eigen stekje. We willen ze niet scheiden en worden daarom enkel samen geplaatst.

   

Olivia.., 08/2019, week 1

Mijn naam is OLIVIA. Eigenlijk ben ik al een beetje wereldberoemd, want onlangs is er een inzamelingsactie gehouden om mijn operatie te betalen. Heel wat lieve mensen hebben er mee voor gezorgd dat ik weer kan ravotten zoals het een jonge deerne betaamd. Jullie kijken nu dus naar één van de bot-operatie patientjes. Met soortgenootjes kan ik niet zo heel goed overweg, honden daarentegen vind ik wel best te pruimen. Ook met mensen kan ik het heel goed vinden.
Wie o wie heeft er een plaatsje in zijn hart voor deze speelvogel?
 
   

Felix & Genky..., 08/2019, week 3

Wij zijn FELIX en GENKY. Door dat wij al een lange tijd in het asiel verblijven, zijn wij dikke maatjes geworden! Want alleen is maar alleen, he. Waarom zijn wij al zolang in het asiel? Dat vragen wij ons ook af. Oké we zijn misschien niet zoals een andere kat, knuffelen en kopjes geven. Maar wat wil je? We zitten hier al zo lang, bang zijn we niet, maar hier zien we teveel verschillende gezichten. We zijn er zeker van dat als wij een eigen huisje vinden dat we helemaal openbloeien en ook van die knuffels zullen genieten! Dus wie wil ons een kans geven? Want wij verdienen toch ook een eigen huisje en baasje.
Hopelijk tot snel,
 
   

Piraatje, poes met een blutsje.., 09/2019, week 2

Mijn naam is PIRAATJE. Ook ik zit al lang in het asiel. En ondanks dat ik echt knap ben, is er niemand geïnteresseerd in mij. Oké ja, ik ben een "bange" kat, En mijn achterpootje werkt ook niet mee. Het is zeg maar verlamd. Dit maakt het lopen wat moeilijker, dus ik sleep mijn achterpootje mee. Doordat ik bang ben, verstop ik me altijd, met als nadeel dat ook niemand mijn knappe kop kan zien als ze naar de katten komen kijken. En de meeste mensen willen graag kunnen knuffelen met hun kat. En daar ben ik nog helemaal niet aan toe. In de toekomst? Wie weet, als ik iedere dag hetzelfde baasje zie met dezelfde liefde, word ik dan misschien minder bang. Wie wil mij die kans geven? En heeft het geduld om mij alle tijd te geven om open te bloeien? ...Wat is er mooier dan een kat met een blutsje te adopteren?

   

Yena .., 09/2019, week 4

Is er misschien iemand die mij wil adopteren? Ik ben heel speels, en nieuwsgierig. Toen ik net in het asiel kwam, was ik een wild kitten. Ondertussen kan je mij aaien en knuffelen en ben ik helemaal opengebloeid door de goede zorgen hier. En hoe goed ik het hier ook heb, ik zou toch wat meer aandacht willen! Want ik speel echt heel erg graag! Kan jij mij dat huisje vol aandacht geven? Kom dan eens kennis maken met mij. Eerst even een afspraak maken, en dan zie ik jullie hopelijk snel!

   

Ying & Yang .., 09/2019, week 4

Laatst heeft hier al een foto en uitleg van mij gestaan. Ik werd gevonden met een bekkenbreuk. Ondertussen zijn ze er achter gekomen van waar ik kwam, en hebben ze ook mijn broertje gevonden! Ik ben dus niet meer alleen. We waren zo gelukkig om elkaar terug te zien! Door mijn bekkenbreuk moesten we eerst lang alleen in de kooi zitten, maar het miauwen en elkaar zoeken werd zo zielig, dat er toch maar aan de dierenarts is gevraagd of mijn broertje bij mij mocht. En nu zitten we weer zalig samen! Met mij gaat alles gelukkig de goede kant op. Ik eet goed en kan de kattenbak goed gebruiken. En sinds mijn broertje terug bij mij zit, is deze ook minder bang. Toen hij alleen zat had hij liever geen aaikes of knuffels. En nu vindt hij dat helemaal niet erg meer!
Mensen die interesse hebben in ons beide, kunnen al eens komen kijken. Ook kan je ons al bespreken!
Tot gauw, hé,

   

Tommy .., 09/2019, week 4

Mijn naam is TOMMY Ik zit in het asiel omdat teruggaan naar waar ik gevangen ben geen optie is. Ik ben geboren in een nest van 4 katten, Waarvan er 3 zijn aangereden. Eentje is spijtig genoeg gestorven door de aanrijding. Dan heb je mijn broertje Emiel, ook aangereden, hij leeft gelukkig nog! Maar heeft wel wat over gehouden aan zijn ongeluk. Hij heeft problemen met zijn blaas... En ikzelf ben ook aangereden, ik had meer geluk, want ik heb er niks aan overgehouden. Ik ben heel erg tam en lief, net als mijn broer Emiel! Wij zijn zo'n zachtaardige karakters, houden van aandacht en knuffels. Liefst zou ik samen met mijn broer geplaatst worden, maar blijkbaar hebben mensen hem liever niet met zijn blaasprobleem in huis. En nu hoor ik jullie denken en wat is er dan gebeurt met ons 4de familie lid? Deze loopt wel nog altijd op ons oude plaatsje. Niet omdat ze hem niet willen vangen, maar hij is een verwilderde kat. En laat ons eerlijk zijn, als wij de tamme katten al amper een huisje vinden? Hoeveel kans maakt hij dan? En de rest van zijn leven hier in het asiel in een kamer moeten doorbrengen, dat is ook geen leven. Maar we dwalen af, moest er iemand mij een huisje willen geven, misschien met mijn broer erbij? Twijfel dan niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op! We wachten hier geduldig op jullie!

   

Luca & Freya.., 10/2019, week 4

Hallo iedereen,
Kennen jullie ons nog, LUCA en FREYA? Wij waren niet gewenst op de plaats waar we geboren zijn. En zoveel tijd later zitten we nog in de opvang! Dit geeft ons het gevoel dat we nergens welkom zijn. Intussen zijn wij helemaal opengebloeid. Mijn zus laat zich aaien en ik speel soms nog de stoere jongen. Maar af en toe wil ik ook wel eens genieten van die aaikes en aandacht, dus dan laat ik de verzorger mij ook eens aaien en opnemen!
Is er echt helemaal niemand die ons wel zou willen adopteren? Niemand wil zijn leven in een asiel slijten. Dus neem snel contact op met het Felix Project. Wij wachten vol ongeduld op een lief baasje!

     

Skittles.., 12/2019, week 2

Deze mooie jongen van 7jaar is in het begin wat verlegen en heeft even tijd nodig om te ontdooien, maar eens hij je kent komt hij graag bij je om geaaid te worden. Hij miauwt terwijl je praat met hem. Ook speelt hij erg graag en vooral met kartonnen dozen is hij uren stil. Omdat Skittles bij verandering erg onder de indruk is en zicht terugtrekt, zoeken we voor hem een rustige stabiele thuis waar best geen andere katten of kleine kinderen zijn.
Wie geeft Skittles een kans geeft om open te bloeien, heeft er zeker een maatje voor het leven bij!


   

Pol.., 01/2020, week 2

En onze Pol wacht nog steeds op zijn goude mandje. Al 1 jaar bij ons en nog steeds niemand. Waarom?Omdat hij wat schuw is en het vertrouwen in mensen nog moet vinden... Kijk z'n kopje, is hij niet mooi...
Wie geeft Pol de kans?


   

Sal.., 01/2020, week 4

Hallo, Ik ben sal, en ik zoek een nieuw baasje. Ik begin mij te vervelen in het asiel, en verlang echt naar een eigen huisje. Als mijn toekomstig baasje een veilig huisje heeft, weg van de drukke straten waar veel verkeer rijdt, dan mag ik zelfs voor binnen en buiten geplaatst worden. Natuurlijk het liefst alleen voor binnen, maar als het niet anders kan, en de omgeving waar ik ga wonen is veilig, dan mag ik gewoon buiten. Dus heb jij thuis nog een plaatsje, en zie je een vriendje voor het leven wel zitten? Neem dan contact op met het Felix project, en wie weet zien we elkaar binnenkort...