logo

Baasjes gezocht !

Opgelet:

  • Ben je echt klaar voor een kat? We willen benadrukken dat je goed moet nadenken over de adoptie van een kat. Een kat is een vriend voor het leven, en als je de kat die je adopteert geen stabiele thuis kunt geven, of niet de nodige financiële middelen hebt, begin er dan aub niet aan! Ga dus niet over één nacht ijs, en informeer je op www.huisdierinfo.be, en ontdek of jij klaar bent voor een kat!
  • Onze te adopteren katten zijn bij vertrek hetzij gecastreerd, hetzij gesteriliseerd. Tevens zijn ze ingeënt, ontwormd en gechipt. Dit betekent dat ook kittens gesteriliseerd zullen worden vóór ze naar hun nieuwe thuis vertrekken.
  • De prijs die voor een kat betaalt, is een onkostenvergoeding voor de castratie of sterilisatie, de (1ste) inenting, de chip en de ontworming.
  • Wens je meer informatie over een te adopteren kat of de adoptieprocedure en -voorwaarden, of wil je ze eens komen bezoeken? Bel dan naar 0477 / 94 08 21, email naar info@hetfelixproject.be of doe een persoonlijk berichtje naar onze Facebookpagina.

    Ga naar onze Facebook pagina  

Adoptie op afstand:
Ben je niet de mogelijkheid om een kat te adopteren, dan kun je kiezen voor adoptie op afstand!
Je kunt peter of meter worden van 1 van de vaste katten of langblijvers.
Je maakt hiervoor iedere maand een bijdrage naar keuze over voor jouw adoptiekat op afstand. Regelmatig sturen we je een update met informatie over het wel en wee van je kat. Verhuist je adoptiekat op afstand alsnog naar een vaste stek, ben je vrij te kiezen voor een andere kat.
Interesse? Stuur dan een berichtje naar ons email-adres (zie hierboven).


Grumpy & Fiona.., 02/2017, week 2

GRUMPY EN FIONA OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE THUIS! DEZE 2 KATTEN VERBLIJVEN NIET IN ONZE OPVANG.
Grumpy is een zwart kortharig katertje van 2011, hij is niet gechipt. Is een heel lieve knappe kerel maar heeft nogal wat schrik en veel tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en mensen, maar eens hij je kent is het een echte knuffelbeer. Grumpy houdt ook van rust dus best niet bij kleine kindjes. (Hier zit een dochter van 2.5 en dat geeft hem enorm veel stress).
Fiona is een zwarte langharige knappe dame. Ze is van 2012, steriel en gechipt. Fiona is een heel lieve vriendelijke en nieuwschierige dame. Een echt fletspoep ook. Totaal het tegenover gestelde van Grumpy. Ik sta er wel op dat ze samen geplaatst worden aangezien ze al jaren samen zitten!
Interesse? Bel 0495 33 98 55. Ze verblijven in ZONHOVEN!

 

Motorke.., 03/2017, week 4

Hoi allemaal, Mijn naam is MOTORKE. Vanwaar deze naam? Ik maak enorme mooie motorgeluidjes8 Als je me aait, ga ik tekeer en stop ik niet meer. Ik ben een senior 10+, maar dit wil niet zeggen dat ik geen recht meer heb op een stabiele thuis. Zoals jullie zien lig ik in de kattebak. Dat komt omdat ik het leuk vertoeven vind op die korreltjes. Uren kan ik hier op liggen, kijkend door het raam hoe druk ze in de weer zijn op het containerpark. Ook ik ben op zoek naar een vaste stek. Wil jij mijn mooie geluidjes eens horen? Kom dan maar snel langs en dan starten we het motorke!
Tot snel, Motorke,

 

Pluis.., 05/2017, week 2

Haloha, met PLUIS! Ik ben een schildpad-kleurige kattin, en ooit had ik een warme thuis, tot mijn "baasjes" verhuisden, zonder mij mee te nemen. Daar zit je dan, in je eentje en met een hongerig maagje. Gelukkig vond ik in de buurt iemand die mij af en toe wat te eten gaf... tot de katten des huizes er achter kwamen. Die waren minder opgezet met mijn komst, ze dachten zeker dat ik hun plek wilde innemen... Het Felix Project werd ingeschakeld, en nu woon ik samen met een aantal andere katten in het asiel. Voor mij best hoor, maar stiekem hoop ik toch op een forever-home. Zie jij een date met mij wel zitten? Dan wacht ik hier op jou.

 

Teleza.., 05/2017, week 2

TELEZA, een mooie lapjeskattin met wit en een klein wit puntje aan mijn staart. Als ik je zie, kom ik naar je toe en spin ik gelijk een motorke en wil dan graag met je spelen. Ik begin mensen te vertrouwen, maar als andere katten mij storen tijdens mijn aaibeurt kan ik wel boos worden en krijg je een tik en blaas ik ook. Mijn ideaal mandje is bij rustige en geduldige mensen met voldoende tijd voor mij, en dan beloof ik dat ik de ideale huiskat ben voor jou.
Tot snel,
Teleza

 

Beroemde Genky.., 06/2017, week 3

Hier is hij dan... Heb jij hem ooit gezien in Genk op de fruitmarkt? Ontzettend veel meldingen kregen wij binnen van een kat die op de fruitmarkt in Genk zou rondlopen. Meldingen zoals: "De kat is erg mager en zit dag en nacht buiten." Na het zien van een foto vonden wij dit niet verontrustend, de kat zag er goed uit. We dachten dus ook: "Er zal toch wel een eigenaar zijn van de kat." Maar de meldingen bleven binnenkomen. Dus namen we er toch een kijkje... Verschillende eetbakjes van buurtbewoners stonden uitgezet. Fijn om te zien dat er toch veel mensen zijn die ook inzitten met de zwervers! Echter zagen we onmiddelijk dat hij niet gecastreerd was en besloten we toch om hem te vangen. Slim was hij wel: eten kon hij goed, maar in de vangkooi lopen tot achter vond hij maar verdacht. Toch is het gelukt om hem te vangen. Een moeilijke start in het begin... Wat wil je ook, altijd vrij en nu in de opvang. We wilden hem echter niet terugplaatsen. Ondanks de goede zorgen die hij kreeg van de buurt, verdient hij toch ook een warme mand. Ondertussen laat hij zich al meer zien en kan je hem ook benaderen en aaien. Hem opnemen vind hij nog eng. Met andere katten kan hij goed om.
Wie heeft interesse in deze beroemde Genkenaar die aldus de naam GENKY kreeg?

 

Sookie.., 07/2017, week 2

SOOKIE zoekt een nieuwe thuis (ze woont niet in ons asieltje, wij bemiddelen enkel)
Mijn naam is sookie, ik ben geboren op 1 april 2016. Ik ben een hele lieve aanhankelijke sociale poes en doe zelfs geen spin kwaad. Helaas wilt mijn ouder vriendje niet met me spelen en ben ik niet zo een heel blije kat in dit huisje waar ik nu woon. En aangezien mijn baasjes hebben besloten het oudste beestje te houden, zoek ik dus een leuk nieuw huisje. Ik speel graag en wordt heel graag geaaid. Eens je over mijn rugje gaat, laat ik je niet meer met rust. Ik wil graag andere speelkameraadjes in huis want ik ben echt wel een lieve sociale poes. Ik kan ook heel goed overweg met kindjes, dus die mogen me ook altijd komen aaien.
Enkel bij serieuze interesse bellen naar 0472 667376.

 

Flo & Frenzie.., 08/2017, week 1

FLO & FRENZIE, broer en zus. Nog maar 11 maandjes oud en vinden maar geen thuis... Ze zijn geboren op 1/09/16, en omdat ze zo graag in elkanders gezeldschap vertoeven, willen we ze liefst samen plaatsen. Flo en Frenzie zoeken een thuis waar er geen al te kleine drukke kinderen zijn. Ze verblijven bij een opvanggezin in As. Wie wil deze mooie tweeling een warme thuis geven? Ze verdienen het ook!

 

Coitje.., 09/2017, week 4

Onze mooie COITJE, zo speciaal... De vacht van een Rexkat. Dit uit zich in een vaste haarstructuur met lichte krul. Lief naar mensen en andere katten. Coitje zoekt een rustige thuis waar hij veel aandacht zal krijgen.

 

Mila.., 09/2017, week 4

Deze grote ogen kunnen veel zeggen... Bang van mensen.. wie weet wat ze allemaal heeft meegemaakt, wie zal het ons zeggen? Maar dat neemt niet weg dat ze ook recht heeft op een THUIS. Een asiel is geen THUIS voor een kat, ook al lopen ze hier vrij rond. Ze zijn met teveel, en de schuwere katten krijgen geen kans om tot rust te komen. Durf jij het aan om een kat in huis te halen die bang van je heeft? En je na een tijd trots kan zeggen dat ze zich toch heeft aangepast? Dat jij degene bent die deze katten een kans geeft, ook al duurt het wat langer? Mila is heel sociaal met andere katten en nog maar 1,5 jaar oud

 

Felix.., 09/2017, week 4

Dezelfde ogen als onze Mila, tevens ook uit hetzelfde nest. Bang van mensen.. wie weet wat hij allemaal heeft meegemaakt, wie zal het ons zeggen? Maar dat neemt niet weg dat hij ook recht heeft op een THUIS. Een asiel is geen THUIS voor een kat, ook al lopen ze hier vrij rond. Ze zijn met teveel, schuwere katten krijgen geen kans om tot rust te komen. Durf jij het aan om een kat in huis te halen die bang van je heeft? En je na een tijd trots kan zeggen dat ze zich toch heeft aangepast? Dat jij degene bent die deze katten een kans geeft, ook al duurt het wat langer? Felix is heel sociaal met andere katten en nog maar 1,5 jaar oud.

 

Shane.., 09/2017, week 4

Shane is een 2jarige kater, lief en aanhankelijk van karakter. Ook 1 van de 18 BA katten vanuit Opglabbeek. Hij kan ook goed met andere katten.

 

Zaya.., 11/2017, week 3

Mijn naam is ZAYA, een mooie lapjespoes van een 5 tal maanden jong. Samen met mijn mama ben ik in de opvang terecht gekomen, waar het best vertoeven is, maar toch verlang ik naar een eigen thuis. In eerste instantie ben ik een vrij verlegen meisje, maar eens je mijn vertrouwen hebt gaat mijn motortje aan. Ben jij diegene die me even de tijd geeft om aan je te wennen, dan wil ik je graag ontmoeten.
Pootje van Zaya,

 

Charley.., 12/2017, week 3

Vroeger werd ik "Gaatje" genoemd, stel je voor... dat is toch geen naam voor een heer van mijn stand, he! Gelukkig kreeg ik hier in de opvang snel een andere naam: CHARLEY. Hoe ik hier terecht ben gekomen? Wel, een flink aantal jaren geleden werd ik het maatje van een bejaarde dame. De tijd van mijn leven, tot... mijn baasje een beetje heel verward werd en naar een verzorgingstehuis moest verhuizen. Omdat het huis leeg was en er niemand meer was waar ik lekker op schoot bij kon liggen, ben ik maar door de buurt gaan dwalen. Hier en daar vond ik een natje en een droogje. Tot een lieve buurvrouw medelijden met mij kreeg en het Felix Project verwittigde. Nu woon ik dus hier, maar ik mis een warme schoot om op te liggen. Ook vind ik het hier behoorlijk druk.
Gezien ik al een beetje op leeftijd ben, zijn mijn pootjes niet meer zo soepel en word ik enkel voor binnen geplaatst . Wie o wie heeft er een mandje voor mij onder de kerstboom?

 

Aluna.., 01/2018, week 1

Haar vorig bazinnetje vertelt: "ALUNA is in Augustus 2015 bij ons komen wonen. Plouche (zie verder) kon een speelmaatje gebruiken. Maar geen gemakkelijke opdracht in het begin, welk klein kattinnetje kwam het koninkrijk van Plouche verstoren? Maar eind goed al goed, ze vonden elkaar, sliepen samen, speelden samen. De opzet was geslaagd. Het karakter van Aluna is zalig! Zo een lieve kat, die je altijd vriendelijk komt begroeten, altijd bij je wil liggen, altijd aaikes wenst. Er zit geen kwaad in, zal nooit krabben, blazen,… een echt schatje!"

 

Emjay.., 01/2018, week 3

Haloha iedereen, mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is EMJAY en ik ben een jonge, gezonde kerel van 1.5 jaar. Mijn grootste troef is mijn zelfstandigheid. Op schoot liggen vind ik maar niets, nog niet... maar naast je liggen voor een paar aaitjes, kan ik wel smaken. Ze zeggen dat ik een beetje dominant ben, maar een kerel moet toch zeggen waar het op staat hé. Ik leer echter snel, en wie weet ontdek jij mijn zachte inborst wel. Ben jij degene die het levensavontuur met mij wil aangaan?

 

Lika.., 02/2018, week 3

Hoooohooo hooo, dag lieverds, Geweldig dat ik mij hier mag voorstellen. LIKA, en wat een eer zeg, voor een jonge dame als mij met veel pit. Oh ja, geloof het maar, ik blaas hier zowat iedereen omver. Amper 1,5 jaar oud, maar ik deins voor niemand aan de kant. Andere kat of hond? Nee, doe maar niet.
Ik denk dat ze hier erg blij zouden zijn moest ik mijn eigen stekje vinden. De verzorgster en vrijwilligers die hier rond lopen niet, sommige houden wel van mijn temperament. Maar ja, die andere soortgenoten, hé, ze hebben wel veel stress door mij. Ik kan er niets aan doen, toch? Ik wil gewoon supergraag een mandje voor mij alleen, koningin ter rijk. Zalig... Maar ja, als er dan al eens een adoptant komt, laat ik mij ook niet echt zien. Maar ze kunnen zelf ook wel eens tot bij mij komen, niet? Durf jij spontaan naar mij toe te komen? Kom en bewijs het mij eens, ik kan ook lief zijn hoor :)!
Temperamentvolle poot van Lika,

 

Bob.., 02/2018, week 3

Ahhh, wat een lieverds toch, die schatjes van Felix.Ik kwam op Valentijn op de beroemde Facebook! Ik ga er dan ook maar even lekker bij liggen :). Wie kent mij nog? Jaaaaa Inderdaad, dat klopt! Ik ben dè BOB :), Bob met de epilepsie. Hier fluisteren ze in mijn oor dat ik evenveel recht heb op een gouden mandje als al de rest. Dan ga ik die kans ook maar wagen :). Ik zoek een thuis waar vaak iemand thuis is, liefst iemand die dus ook niet werkt. Zodat ik zeker goed in de gaten gehouden kan worden wat betreft de epilepsie. Nu denken jullie misschien: oei, hoge kosten. Helemaal niet, enkel maar een pilletje of 2 dagelijks om mijn epilepsie onder controle te houden . Moest dit financieel echter een probleem vormen, willen die lieve mensen van Felix zelfs mijn pilletjes betalen. Als ik maar een goede thuis heb! Schatjes zijn het toch, hé?
Bob is een ongelooflijke lieve knuffelbeer, die onmiddelijk in je hart kruipt zodra je hem ziet. Hij is zachtaardig, komt graag knuffelen en slaat al eens graag een babbeltje met je.
Denk jij een goede zorgmama of -papa voor Bob te zijn? Aarzel niet en kom hem snel bezoeken. Zijn kattenmama hier in de opvang zal je alvast de nodige en juiste info geven over Bob's epilepsie.
Tot snel, Schootliggerpoot Bob,

   

Plouche.., 02/2018, week 3

Prachtje, vinden jullie niet? Een mooie stralende lange vacht. PLOUCHE, maar met een pittig temperament. Veel meegemaakt in zijn leventje dat nog maar 2 jaar bezig is. Gevonden als klein hummeltje, heel alleen, totaal onderkomen. Geholpen door iemand en opgegroeid tot wie hij nu is. Knuffelen, aaien, oh geweldig, hij komt je zelfs opzoeken. Eens je zijn vertrouwen hebt, kan hij spinnend bij je komen liggen en slapen. Echter zegt zijn temperament soms wel "genoeg", en dan is het ook genoeg. Mensen die hij niet kent vindt hij ook niet zomaar onmiddellijk leuk. Hij heeft tijd nodig! Laat je echter niet afschrikken en kom Plouche gewoon even lekker bewonderen. Wie weet binnenkort misschien jou beste vriend?
Alvast een ondeugende maar toch wel lieve poot van Plouche,

   

James.., 02/2018, week 3

Hier seh, knappe stoere JAMES. Yep, dat ben ik, maar ohh zo'n klein hartje... Geloof het maar, ik was erg bang..., maar nu gaat het mij hier wel lekker. Ik durf al veel meer, ben al veel vaker in het bijzijn van al die mensen hier. En ja, aanhalen kan je mij ook als je rustig bent. Ach ja, maar dat is ook allemaal niet zo erg he, en ik denk dat ik klaar ben om uit te vliegen naar een vaste stek. Gun jij mij die? Heb jij dan ook even geduld met mij zoals die lieve mensen van Felix? Kom me dan zeker eens bezoeken. Ik wacht op je...
Beetje verlegen poot van James,