logo

"Baasje" gezocht !

Opgelet:

 • Ben je echt klaar voor een kat? We willen benadrukken dat je goed moet nadenken over de adoptie van een kat. Een kat is een vriend voor het leven, en als je de kat die je adopteert geen stabiele en katvriendelijke thuis kunt geven, of niet de nodige financiële middelen hebt, begin er dan aub niet aan! Ga dus niet over één nacht ijs, en informeer je ook op www.huisdierinfo.be, en ontdek of jij klaar bent voor een kat!
  Een goede raad voor een gelukkige kat: Lees het boek "I love happy cats" van Anneleen Bru. Voor wie al een kat of meerdere katten heeft, er eentje in huis wil halen of er nog een kat bij wil nemen, is dit verplichte literatuur...
  www.ilovehappycats.be
  www.felinova.be

    


 • Onze te adopteren katten zijn bij vertrek hetzij gecastreerd, hetzij gesteriliseerd. Tevens zijn ze ingeënt, ontwormd en gechipt. Dit betekent dat ook kittens gesteriliseerd zullen worden vóór ze naar hun nieuwe thuis vertrekken.
 • De prijs die voor een kat betaalt, is een onkostenvergoeding voor de castratie of sterilisatie, de (1ste) inenting, de chip en de ontworming.
 • Wens je meer informatie over een te adopteren kat of de adoptieprocedure en -voorwaarden, of wil je ze eens komen bezoeken? Bel dan naar 0477 / 94 08 21, email naar info@hetfelixproject.be of doe een persoonlijk berichtje naar onze Facebookpagina.

  Ga naar onze Facebook pagina  

Adoptie op afstand:
Ben je niet de mogelijkheid om een kat te adopteren, dan kun je kiezen voor adoptie op afstand!
Je kunt peter of meter worden van 1 van de vaste katten of langblijvers.
Je maakt hiervoor iedere maand een bijdrage naar keuze over voor jouw adoptiekat op afstand. Regelmatig sturen we je een update met informatie over het wel en wee van je kat. Verhuist je adoptiekat op afstand alsnog naar een vaste stek, ben je vrij te kiezen voor een andere kat.
Interesse? Stuur dan een berichtje naar ons email-adres (zie hierboven).


Beroemde Genky.., 06/2017, week 3, ZIE OOK VERDER OP DEZE PAGINA VOOR DEZE KAT...

Hier is hij dan... Heb jij hem ooit gezien in Genk op de fruitmarkt? Ontzettend veel meldingen kregen wij binnen van een kat die op de fruitmarkt in Genk zou rondlopen. Meldingen zoals: "De kat is erg mager en zit dag en nacht buiten." Na het zien van een foto vonden wij dit niet verontrustend, de kat zag er goed uit. We dachten dus ook: "Er zal toch wel een eigenaar zijn van de kat." Maar de meldingen bleven binnenkomen. Dus namen we er toch een kijkje... Verschillende eetbakjes van buurtbewoners stonden uitgezet. Fijn om te zien dat er toch veel mensen zijn die ook inzitten met de zwervers! Echter zagen we onmiddelijk dat hij niet gecastreerd was en besloten we toch om hem te vangen. Slim was hij wel: eten kon hij goed, maar in de vangkooi lopen tot achter vond hij maar verdacht. Toch is het gelukt om hem te vangen. Een moeilijke start in het begin... Wat wil je ook, altijd vrij en nu in de opvang. We wilden hem echter niet terugplaatsen. Ondanks de goede zorgen die hij kreeg van de buurt, verdient hij toch ook een warme mand. Ondertussen laat hij zich al meer zien en kan je hem ook benaderen en aaien. Hem opnemen vind hij nog eng. Met andere katten kan hij goed om.
Wie heeft interesse in deze beroemde Genkenaar die aldus de naam GENKY kreeg?

 

Felix.., 09/2017, week 4, ZIE OOK VERDER OP DEZE PAGINA VOOR DEZE KAT...

Dezelfde ogen als onze Mila, tevens ook uit hetzelfde nest. Bang van mensen.. wie weet wat hij allemaal heeft meegemaakt, wie zal het ons zeggen? Maar dat neemt niet weg dat hij ook recht heeft op een THUIS. Een asiel is geen THUIS voor een kat, ook al lopen ze hier vrij rond. Ze zijn met teveel, schuwere katten krijgen geen kans om tot rust te komen. Durf jij het aan om een kat in huis te halen die bang van je heeft? En je na een tijd trots kan zeggen dat ze zich toch heeft aangepast? Dat jij degene bent die deze katten een kans geeft, ook al duurt het wat langer? Felix is heel sociaal met andere katten en nog maar 1,5 jaar oud.

 

Emjay.., 01/2018, week 3

Haloha iedereen, mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is EMJAY en ik ben een jonge, gezonde kerel van 1.5 jaar. Mijn grootste troef is mijn zelfstandigheid. Op schoot liggen vind ik maar niets, nog niet... maar naast je liggen voor een paar aaitjes, kan ik wel smaken. Ze zeggen dat ik een beetje dominant ben, maar een kerel moet toch zeggen waar het op staat hé. Ik leer echter snel, en wie weet ontdek jij mijn zachte inborst wel. Ben jij degene die het levensavontuur met mij wil aangaan?

 

Bob.., 02/2018, week 3

Ahhh, wat een lieverds toch, die schatjes van Felix.Ik kwam op Valentijn op de beroemde Facebook! Ik ga er dan ook maar even lekker bij liggen :). Wie kent mij nog? Jaaaaa Inderdaad, dat klopt! Ik ben dè BOB :), Bob met de epilepsie. Hier fluisteren ze in mijn oor dat ik evenveel recht heb op een gouden mandje als al de rest. Dan ga ik die kans ook maar wagen :). Ik zoek een thuis waar vaak iemand thuis is, liefst iemand die dus ook niet werkt. Zodat ik zeker goed in de gaten gehouden kan worden wat betreft de epilepsie. Nu denken jullie misschien: oei, hoge kosten. Helemaal niet, enkel maar een pilletje of 2 dagelijks om mijn epilepsie onder controle te houden . Moest dit financieel echter een probleem vormen, willen die lieve mensen van Felix zelfs mijn pilletjes betalen. Als ik maar een goede thuis heb! Schatjes zijn het toch, hé?
Bob is een ongelooflijke lieve knuffelbeer, die onmiddelijk in je hart kruipt zodra je hem ziet. Hij is zachtaardig, komt graag knuffelen en slaat al eens graag een babbeltje met je.
Denk jij een goede zorgmama of -papa voor Bob te zijn? Aarzel niet en kom hem snel bezoeken. Zijn kattenmama hier in de opvang zal je alvast de nodige en juiste info geven over Bob's epilepsie.
Tot snel, Schootliggerpoot Bob,

   

Sandy.., 05/2018, week 4

Een zwarte parel met een rugzakje..., zo noemt mijn opvangmama mij. Wat er dan zoal in mijn rugzakje zit? Om te beginnen, heeeeel veel liefde om te geven. Ik kan zo erg genieten van aaikes en gekroel, dat ik je daar een spinconcert voor in de plaats geef. Ook zit er, helaas, diabetes in. Veel mensen schrikken nu, maar dat is heus zo erg niet hoor. Enkel twee maal daags een spuitje insuline, en je merkt er verder niet veel van.
In het verleden heb ik moeten vechten voor eten en dat zit er nu nog een klein beetje in. Niet dat ik met je ga vechten, maar ik heb nog steeds een beetje schrik dat dat lekkers weer weggenomen wordt. Dus schrok ik alles naar binnen. Maar ik werk eraan, eerlijk waar.
Als dame die weet wat ze wil, heb ik natuurlijk een reputatie opgebouwd, dus misschien is het toch maar beter als ik een huisje voor mij alleen krijg.
Mag ik bij jou mijn rugzakje verder uitpakken? Geef dan een seintje, en wie weet gaan wij binnenkort onze reis samen verder zetten.
Miauwkes van Sandy,

   

Sheena.., 11/2018, week 3

SHEENA werd gevangen als zwerfdier en mocht niet meer terug naar haar vertrouwde plekje... omdat ze te sociaal was. De man die haar voerde stelde voor om haar dan maar te euthanaseren, want ze liep constant voor zijn voeten. Niet gewenst omdat je sociaal bent... begrijp het maar eens! Sheena zoekt nu dan ook een plekje waar ze haar genegenheid wel mag laten zien en waar ze wel welkom is. Omdat ze steeds weggejaagd werd, is ze nog een beetje bang van benen en voeten, maar met wat geduld verdwijnt dat zeker en vast.
Wil jij diegene zijn die Sheena het geloof in de mens terug geeft?

   

Blue.., 01/2019, week 3

BLUE, ongeveer 8 maand oud. Kijk eens diep in mijn ogen? Kunnen deze mooie blauwe ogen je bekoren? Ik zoek namelijk een leuke warme thuis. Momenteel zit ik in een opvanggezin, en ik moet zeggen het gaat hier best goed. Ik was schuw bij binnenkomst, maar laat me nu al goed benaderen door mijn opvangmama. Aaien vind ik ook al leuk. Ik versta me goed met de andere katten des huize en ook de leuke labrador is cool. Enkel loopt hier een gehandicapt katje rond. Heeft geen evenwicht, valt om... nou die plaag ik wel graag. Nu ja, Bibber heet hij... hij voelt zich ook niet meer op zijn gemakje. Dus ik zoek een leuke thuis waar nog andere soortgenootjes zijn waar ik lekker mee kan stoeien... De andere "normale" katten zal ik zeggen, vormen echt geen probleem. Allemaal mijn maatjes.

   

Frosty.., 02/2019, week 3

Onze mooie FROSTY..., op de leeftijd van 3 maanden in ons asiel binnengekomen, zit hij er na 15 maanden nog altijd. Onbegrijpelijk, maar helaas de trieste waarheid. Frosty is heel sociaal naar soortgenootjes, maar nog een beetje schuw naar mensen toe. Met het juiste baasje, geduld en veel liefde komt dat vast wel goed . Het zou helemaal super zijn, als er al een (niet dominant) vriendje aanwezig zou zijn.Wie heeft dat gouden mandje voor Frosty?

   

Ravage.., 02/2019, week 3

RAVAGE, hoe kom je in hemelsnaam aan zo'n naam? Wel, op zijn vindplaats wisten ze precies wanneer hij was langs geweest. Zoals het een ongecastreerde heer betaamd, waren zijn (tafel)mannieren ver te zoeken. Intussen is hij steriel, een stuk rustiger en heeft hij een deftige opvoeding gehad..., kortom, een rustige "oude" heer van 10+. Ravage voelt zich redelijk goed in de opvang, maar zou ook niet neen zeggen tegen een eigen plekje!

   

Pluisje.., 03/2019, week 2

PLUISJE heeft nog niet veel geluk gekend in haar leventje. Bij het eerste baasje als "waardeloos" achtergelaten bij verhuis, opgenomen geworden door buren die het goed meenden, maar de aanwezige katten hadden minder goede intenties. Bij een tweede baasje kon ze, door omstandigheden, niet blijven...
In de opvang zagen we dat ze niet lekker in haar jasje zat en de dierenarts stelde diabetes vast... Je zou er moedeloos van worden, maar dat doet Pluisje helemaal niet. Ze is een rustige, sociale meid die het goed kan vinden met mens en dier. Het enige dat ze vraagt is haar insuline 2x per dag, en een beetje tijd om te wennen. Verder is het een super lief meisje dat geniet van iedere aandacht. Gezien haar verleden wordt ze liefst niet geplaatst waar veel andere dieren aanwezig zijn. Pluisje word enkel geplaatst voor binnen.

   

Tootsie.., 05/2019, week 1

Een tijdje geleden kwam deze mooie jongen, TOOTSIE, in opvang met een hoofdwonde, die intussen helemaal genezen is. Aangezien hij toch bij de dierenarts was, werd er gelijk bloed geprikt en die vertoonde een licht afwijkende nierwaarde. Tootsie hoeft nog geen medicatie, maar aangepaste niervoeding is aanbevolen. Deze zachtaardige jongen is eerder verlegen, en wordt enkel binnenshuis geplaatst.

   

Flore, zwarte panter in klein formaat.., 06/2019, week 4

FLORE is een echt klein pantertje, leefde samen met haar 2 broertjes onder een houtstapel en geen mensen gewoon. Ondertussen heeft ze mensen wel leren vertrouwen en geniet ze van een aaitje nu en een knuffel dan. Maar ze voelt zich meer op haar gemak in een rustige omgeving waar andere katten zijn, want bij veel drukte of vreemde mensen gaat ze zich verstoppen. Heeft een stoer maatje nodig waaraan ze zich kan optrekken, honden vindt ze dan wel weer wel heel leuk. Verblijft samen met Cloe in de opvang en dit zou ook een leuke plaatsing samen zijn.

   

Cloe.., 06/2019, week 4

CLOE is een echte speelse dame van 8 maand oud, ze komt er graag bij zitten en laat duidelijk merken wanneer ze aandacht wilt. Ze is dus een echte speelvogel en doet niets liever dan uren speeltjes vangen. Het liefst heeft ze daarom dan ook een kattenmaatje waarmee ze kan ravotten. Cloe verblijft samen met Flore in de opvang en dit zou een leuke plaatsing samen zijn.

   

Nestor & Boris.., 06/2019, week 4

NESTOR en BORIS, 2 schattige stoere broers van 6 maand oud op zoek naar hun eigen stekje. We willen ze niet scheiden en worden daarom enkel samen geplaatst.

   

Porta.., 08/2019, week 1

PORTA is bescheiden en allert tegelijkertijd. Altijd wel in voor een spelletje, en op tijd en stond een knuffel. Met honden kan ze super overweg, met soortgenootjes iets minder. Porta springt er uit, omdat ze klein van gestalte is, ook al is ze volwassen. Kortom, een lieve, sociale meid waar je veel vriendschap van terugkrijgt.

   

Olivia.., 08/2019, week 1

Mijn naam is OLIVIA. Eigenlijk ben ik al een beetje wereldberoemd, want onlangs is er een inzamelingsactie gehouden om mijn operatie te betalen. Heel wat lieve mensen hebben er mee voor gezorgd dat ik weer kan ravotten zoals het een jonge deerne betaamd. Jullie kijken nu dus naar één van de bot-operatie patientjes. Met soortgenootjes kan ik niet zo heel goed overweg, honden daarentegen vind ik wel best te pruimen. Ook met mensen kan ik het heel goed vinden.
Wie o wie heeft er een plaatsje in zijn hart voor deze speelvogel?
 
   

Felix & Genky..., 08/2019, week 3

Wij zijn FELIX en GENKY. Door dat wij al een lange tijd in het asiel verblijven, zijn wij dikke maatjes geworden! Want alleen is maar alleen, he. Waarom zijn wij al zolang in het asiel? Dat vragen wij ons ook af. Oké we zijn misschien niet zoals een andere kat, knuffelen en kopjes geven. Maar wat wil je? We zitten hier al zo lang, bang zijn we niet, maar hier zien we teveel verschillende gezichten. We zijn er zeker van dat als wij een eigen huisje vinden dat we helemaal openbloeien en ook van die knuffels zullen genieten! Dus wie wil ons een kans geven? Want wij verdienen toch ook een eigen huisje en baasje.
Hopelijk tot snel,